vrijdag 6 november 2009

Golf mark 2 - I love it




Babes & Volkswagen

woensdag 4 november 2009

Volkswagen stopt na 35 jaar met de productie van de Golf 1


Na een werkzaam leven van maar liefst 35 jaar stuurt Volkswagen de eerste generatie Golf eindelijk met pensioen.
Je wist het misschien niet, maar in Zuid Afrika wordt de Golf Mk1 nog steeds verkocht onder de naam Citi Golf. Vandaag werd echter bekend gemaakt dat de productie na 35 jaar gaat stoppen.
Toen de Golf I in 1974 op de markt kwam had dat model de zware taak om de Volkswagen Kever op te volgen. En je zal het met mij eens zijn dat het hoekige design van Giugiaro iets compleet anders is dan het ronde van de Kever. Wil je nog een gloednieuwe Golf I kopen? Dan kan je nu dus nog even je slag slaan in Zuid Afrika, voor zo’n 10.000 euro heb je er al eentje.

VW Scirocco met 370 pk: Black Rocco


Sinister, mat, gevaarlijk, donker, Duits, zwart, iets teveel stickers. Dat zijn zomaar een aantal woorden die door mijn hoofd schoten toen ik deze Black Rocco zag van de Duitse tuner MR Car Design. Op de overdreven hoeveelheid stickers na best een lekker ding.
En als je dan ook nog eens weet dat je meer vermogen krijgen dan in een Scirocco R (265 pk vs 370 pk) wordt het helemaal aantrekkelijk. Ook gok ik dat de prijs van deze getunede Scirocco een stuk lager ligt dan die van een Scirocco R.
De motor levert niet alleen 370 pk maar ook nog eens een hele heftige 519 Nm(!) dat is 169 Nm meer dan een Scirocco R heeft! Om al dat vermogen een beetje fatsoenlijk op de weg te krijgen wordt een 35% limited slip diff gemonteerd. De velgen zijn 20″ groot en de bodykit haalt MR Car Design bij collega tuner Rieger.
Prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen ongetwijfeld gevonden kunnen worden als je contact opneemt net MR Car Design.









bron: autoblog.nl

O.M.G. something went wrong

MAHA 4x4 rollenbank - Supro Automotive Engineering


METEN IS WETEN!

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn heeft Supro Automotive Engineering de beschikking over een MAHA 4 x 4 rollenbank. Deze rollenbank is geschikt voor 2 wiel en 4 wiel aangedreven auto's. De rollenbank kan een maximale duurbelasting van 400kW (= circa 550pk) per aangedreven as verwerken. Ervaring leert dat dit meer dan ruim voldoende is om ook de allersnelste straat en circuitauto's aan de tand te voelen. De rollenbank is in een speciale meetkamer geplaatst. In deze ruimte wordt frisse buitenlucht aangevoerd en de uitlaatgassen worden afgezogen. Door deze meetruimte is het mogelijk om de werkelijke rijomstandigheden te simuleren zoals ze buiten ook voorkomen. Dit garandeert een optimale meting. Om alle rijsituaties te kunnen simuleren onder betrouwbare omstandigheden, zijn er meerdere koelluchtvoorzieningen aanwezig om de auto zowel warm als koud te testen. Tevens is aparte laadluchtkoeling mogelijk. Dankzij onze rollenbank kunnen we uw auto niet alleen testen onder alle omstandigheden, maar is het voor ons ook mogelijk om auto's af te stellen waar Supro nog geen motormanagement software voor beschikbaar heeft.

Meting 1 Basis Meeting:

Meting bedoeld om vermogen en koppelkromme vast te stellen. De meting bestaat uit 2 runs om een eenduidig, nauwkeurig en betrouwbaar meetresultaat te bewerkstelligen.

Prijs meting 1: € 149,00 voor 4 runs



Meting 2, Vermogensmeting + Diagnose + Afstellen:

Meting bedoeld om niet zozeer het vermogen vast te stellen, maar de werkelijke situatie te simuleren in een meetbare en gecontroleerde omgeving. Hiermee kunt u een diagnose van het voertuig laten maken, die op de openbare weg niet mogelijk is.

Prijs Meting 2: € 199,95 incl. BTW per uur

Meting 3 Motorafstelling halve dag (4 uur):

De rollenbank wordt gebruikt als gecontroleerde testomgeving. De bank dient als simulator van rijweerstanden terwijl de parameters van de auto nauwkeurig in de gaten gehouden worden, of worden afgesteld. Ook kan er op deze manier een nauwkeurige diagnose worden gemaakt, waardoor het probleem tijdens deze meting opgelost kan worden. Meting 3 wordt door 2 vakbekwame medewerkers uitgevoerd. Deze meting is uiterst geschikt voor het afstellen van universele motormanagement systemen zoals DTA.

Prijs Meting 3: € 690,20 incl. BTW per 4 uur

Meting 4 Motorafstelling 1 dag (8 uur):

De rollenbank wordt gebruikt als gecontroleerde testomgeving. De bank dient als simulator van rijweerstanden terwijl de parameters van de auto nauwkeurig in de gaten gehouden worden, of worden afgesteld. Ook kan er op deze manier een nauwkeurige diagnose worden gemaakt, waardoor het probleem tijdens deze meting opgelost kan worden. Meting 4 wordt door 2 vakbekwame medewerkers uitgevoerd. Deze meting is uiterst geschikt voor het afstellen van universele motormanagement systemen zoals DTA.

Prijs Meting 4: € 1279,20 incl. BTW per 8 uur

Heeft u interesse of wilt u een afspraak maken voor de rollenbank van Supro Automotive Engineering, klik dan hier

Wallpaper by Lennart Dijkstra

Scirocco Wallpaper

KW Schroefsets bij SKG Carstyling



KW Schroefsets tegen scherpe prijzen.

SKG Carstyling levert het complete programma, dus Variant 1, 2, 3 en de instapper de Variant 1 Basic.

Ga snel naar de SKG website voor een KW schroefset

zondag 1 november 2009

Audi RS6 R MTM